Wenkbrauw gel

wenkbrauw gel

Wenkbrauw gel gebruik ik letterlijk elke dag. Zelfs op dagen waar ik verder geen make up draag gebruik ik wel wenkbrauwgel om mijn wenkbrauwen in model te brengen en gedurende de dag te houden. Het zorgt ervoor dat je er net iets frisser, meer uitgeslapen uitziet.

Wenkbrauwgel Kruidvat

Inmiddels heb ik heel wat producten geprobeerd en op dit moment gebruik ik de wenkbrauwgel van Kruidvat. Het product heet ‘Shape Up’ brow lamination. Zoals zij zelf zeggen stijlt deze verzorgende gel wax weerbarstige wenkbrauwen en zorgt voor een gladde en gelamineerde finish.

In vergelijking met andere wenkbrauwgels is het potje vrij groot (15ml). Het borsteltje is daarentegen weer fijn, wat mijn voorkeur heeft. Ook de prijs is top, voor €4.49 kan je in ieder geval de komende maanden vooruit.

Essence wenkbrauw gel

Naast de wenkbrauwgel van Kruidvat huismerk heb ik ook een tijdlang die van Essence gebruikt, deze is goedkoper, namelijk €1.99, maar ook kleiner qua verpakking (9ml).

Maybelline wenkbrauwgel

Enige tijd geleden heb ik ook de Maybelline Brow Fast Sculpt wenkbrauwgel geprobeerd à €5, deze verpakking is nog iets kleiner (6ml) en dat merk je, binnen de kortste keren moet je weer een nieuwe kopen.

L’oreal wenkbrauwgel

De enige niet kleurloze wenkbrauwgel die ik heb geprobeerd is de L’Oréal Paris Paradise Extatic Brow Pomade Wenkbrauwgel. Deze is vrij heftig als je het mij vraagt, en voor mij alleen geschikt voor een avondje uit. Je wenkbrauwen worden hierdoor heel dik en vol, op het onnatuurlijke af. Maar als het donker is ziet het er wel erg mooi uit!

Brow soap

Last but not least heb ik ook de brow soap geprobeerd, de Natural Shaper Brow Soap met bamboo brush om precies te zijn. En in tegenstelling tot veel anderen (als we de reviews mogen geloven) zou ik deze absoluut niet aanraden.

  • Ten eerste kost het tijd om de soap los te borstelen en laat tijd nou net iets zijn wat ik niet heb in de ochtend.
  • Ten tweede laat de soap vaak, vaker dan de gels klontjes achter.
  • Ten derde maakt het je wenkbrauwen helemaal niet hard (een beetje stevigheid is fijn!), wat aan de ene kant positief is maar aan de andere kant ook betekent dat je er niet verzekerd van bent dat je wenkbrauwen de hele dag goed zitten.

Beste wenkbrauwgel

Mijn huidige favoriet is degene die ik nu gebruik, die van Kruidvat huismerk. Vooral omdat deze je wenkbrauwen minder hard maakt, en het een betere prijs / kwaliteit verhouding biedt dan de andere producten die ik heb gebruikt.

Het enige nadeel van de wenkbrauwgel van Kruidvat vind ik dat er soms witte restjes achterblijven als je meerdere keren met het borsteltje over je wenkbrauwen gaat. Je kunt dit natuurlijk weghalen met een wattenstaafje maar liever heb je dit natuurlijk gewoon niet. Dit nadeel heb ik tot nu toe overigens bij alle wenkbrauwgels die ik heb gebruikt dus misschien is het inherent aan het type product. Dit gebeurd alleen als je meerdere keren borstelt!

De gel blijft de hele dag goed zitten zonder dat het je wenkbrauwen (te) hard maakt. Ook als je onder de douche gaat of gaat zwemmen blijft de gel zitten, super fijn! Zorg er wel voor dat je het er ‘s nachts afhaalt met make up reiniger om te voorkomen dat je wenkbrauw haren breken.

Hoe gebruik je wenkbrauwgel?

Het gebruik van wenkbrauwgel is vrij simpel. Met het borsteltje of kwastje wat bij het product zit borstel je je wenkbrauwen op de manier waarop jij wilt. That’s all.

Om te voorkomen dat ik vaker dan 1 à 2 keer moet borstelen gebruik ik vaak eerst een borsteltje zonder gel (zie hieronder), vervolgens hoef ik dan maar 1 keer met de gel over mijn wenkbrauwen om het gewenste resultaat te bereiken. Zo voorkom je klontjes.

Beste kleurloze wenkbrauw gel

(Bijna) alle gels die ik hierboven heb besproken zijn kleurloos / transparant, behalve die van L’oreal. De meeste zijn wel te koop in een kleur anders dan doorzichtig maar omdat ik mijn wenkbrauwen verf is kleur niet nodig. Ook is mijn ervaring dat een wenkbrauwgel met kleur er al snel onnatuurlijk uitziet.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het verven van je wenkbrauwen, lees dan zeker mijn artikel hierover.