Nature box shampoo bar (review)

nature box shampoo bar

Sinds ik besloot geen shampoo meer in plastic flessen te kopen heb ik verschillende dingen en producten geprobeerd, waaronder de no poo methode en aleppo zeep. Beide geen doorslaand succes.

Nature box shampoo bar review

Sinds een half jaar gebruik ik een shampoo bar van Nature Box, om precies te zijn de exotic coconut shampoo bar 85 gr. En ik moet zeggen dat dit de fijnste shampoo bar is die ik tot nu toe heb gebruikt.

De shampoo bar ruikt heerlijk naar kokosnoot en schuimt goed. Natuurlijk niet zo goed als shampoo uit een fles maar er is schuim, best veel schuim. En de bar is makkelijk in gebruik, ik doe de bar gewoon even onder de douche en wrijf deze vervolgens tussen mijn handen. Hierdoor ontstaat er schuim wat je in je haar kunt smeren.

Naast de fijne geur en het schuim maakt deze shampoo bar mijn haar ook schoon, net zo schoon als ‘normale’ shampoo en door de koudgeperste kokosolie in de bar hydrateert het mijn haar goed.

Als kers op de taart is deze shampoo bar vegan friendly en plastic vrij. Dat laatst heb ik nog even gecheckt via Beat the microbead, ook zij geven aan dat het product geen (micro)plastics bevat.

Nature box shampoo bar bewaren

Zoals je op de foto ziet bewaar ik mijn shampoo bars gewoon in een bakje / schaaltje. Er bestaan ook speciale zeepbakjes voor shampoo bars, deze hebben vaak een roostertje waardoor het water niet in het bakje blijft staan.

Op zich handig, maar niet per se nodig. Zorg er gewoon voor dat je niet een hele plens water in het bakje gooit, gebeurt dat toch? Laat het water er dan even uitlopen.

nature box shampoo bar bewaren

Waar koop je de shampoo bar?

Bij Etos en Kruidvat zijn een aantal shampoo bars van Nature Box te koop, maar de exotic coconut nog niet voor zover ik weet. Ik bestel ‘m dus altijd via bol.com.

Als deze shampoo bars op zijn zal ik twee andere testen die ik onlangs heb gekregen. De dode zee shampoo bar van De Tuinen en de no plastic shampoo moisture & shine van weDo/ professional. Stay tuned voor de volgende shampoo bar review.